Logo Restaurant IRestaurant.ro Cluj Napoca

Fasole batuta (frecata)

Fasole batuta (frecata) Oricum i-am zice, fasolea batuta sau fasolea frecata este unul dintre cele mai delicioase preparate si poate fi gatita, cu usurinta, de oricine. Este perfecta alaturi de carnati sau afumatura, muraturi si paine proaspata, dar poate fi si o garnitura gustoasa langa friptura. Traditional, fasolea batuta se serveste cu ceapa prajita in ulei cu boia de ardei sau pasta de tomate.
Servire:
Timp de preparare: 60 min
Type: Pranz
Timp coacere: 120 min
Ingrediente:



Directii: Pentru a gati in cel mai simplu mod, se pune fasolea la inmuiat, in apa, peste noapte, pentru a se fierbe mai repede. Se umple o oala cu apa, se pune in ea fasolea si se lasa sa dea in clocot. Apoi se mai lasa sa fiarba cam 10 minute. Atunci cand se pune fasolea la fiert, se mai pune intr-o oala o cantitate similara de apa la fiert. Dupa cele 10 minute de fierbere ale fasolei se scurge apa in care a fiert si se arunca. Se pune peste fasole apa fiarta din cea de a doua oala. Se umple din nou o alta oala cu apa sa fiarba. Fasolea trebuie sa mai fiarba vreo 10 minute si se mai schimba 1 data apa. Se repeta schimbarea apei de trei ori. La final se lasa fasolea sa fiarba in ultima apa timp de o ora, o ora si jumatate, pana este fiarta bine. Intre timp se toaca morcovii, radacina de patrunjel si pastarnacul in bucati mari. Dupa ce fasolea este aproape fiarta, se pun peste ea legumele tocate mari, o ceapa taiata in doua si foile de dafin. Se lasa legumele sa fiarba foarte bine si apoi se opreste focul. Se strecoara fasolea, dar se pastreaza cateva polonice de zeama pentru ca se vor folosi pentru a subtia fasolea batuta. Fasolea fiarta si legumele se paseaza, eliminand ceapa fiarta si foile de dafin, folosind un blender. Se adauga doua polonice de zeama pentru ca fasolea sa nu fie prea groasa. Apoi se condimenteaza cu sare si 50 de ml de ulei. Se amesteca foarte bine. Se adauga usturoi pisat bine. Se toaca marunt cele trei cepe ramase. Se incalzeste putin ulei de masline / floarea soarelui intr-o tigaie si se rumeneste ceapa foarte bine. Ceapa nu trebuie sa fie calita, ci foarte bine rumenita, se lasa la rumenit timp de 5-7 minute, amestecand constant. Apoi se adauga sare, piper, boia si suc de rosii. Se lasa pe foc inca 5 minute si apoi se opreste focul.
Restaurant IRestaurant.ro - Cluj Napoca

Imagini Fasole batuta (frecata)


Restaurante si localuri recomandate pentru tine

Restaurant Cristal
Restaurant Restaurant Cristal Otopeni
1.5 de la 5
Calea Bucureștilor 255, Otopeni, - Bucuresti
Restaurante
Restaurant Rustic
Restaurant Restaurant Rustic Otopeni
1.5 de la 5
Calea Bucureștilor 255, Otopeni, - Bucuresti
Restaurante
Restaurant Potaissa
Restaurant Restaurant Potaissa Turda
1.5 de la 5
Piața Republicii, Turda, - Cluj
Restaurante

Ultimele Retete

Prăjitura MARIA

Prăjitura MARIA
1. Nuca cu curmalele se blenduiesc la vi

Pajitura cu malai

Pajitura cu malai
Intr-un vas de 3 l se pun laptele, untul

Papanasi muntenesti

Papanasi muntenesti
Intr-un mare bol se amesteca branza de v

Ardei umpluti

Ardei umpluti
Ardeii se spala si, folosind un cutit, s

Muschiulet de porc umplut

Muschiulet de porc umplut
Se taie ardeiul fasiute, iar cascavalul

Retete de top

Tochitura ardeleneasca : Tochitura ardeleneasca
Carnea se taie cuburi marisoare si

Ostropel de pui : Ostropel de pui
Puiul se taie in bucati si se pune

Ciorba de perisoare : Ciorba de perisoare
Orezul se lasa in apa sa se inmoaie

Ciorba radauteana : Ciorba radauteana
Se spala bine bucatile de spate de

Gaseste-ti prietenii din oras, restaurante preferate, descopera localuri in zona ta, discounturi si oferte cu premii

Incepe acum
Sugestii



Trimite Renunta