Atractii din Bucuresti1 2 3 Inainte

Palatul Senatului

Palatul Senatului (fostul sediu al Comitetului Central al PCR) este o constructie situata in Piata Revolutiei din Bucuresti. Palatul Senatului este una dintre cele mai importante cladiri administrative din Bucuresti, rolul sau pe scena politica a Romaniei fiind pe picior de egalitate cu Palatul Parlamentului, Palatul Cotroceni si Palatul Victoria. O referinta istorica interesanta la Palatul Senatului este ca acesta este cladirea de unde Nicolae Ceausescu si-a tinut ultimul discurs catre populatie in pragul Revolutiei din 1989.

 

Palatul Postelor

Palatul Postelor este o clădire emblematica a Bucurestiului pe Calea Victoriei. Edificiul a fost construit intre anii 1894-1900, dupa planurile arhitectului Alexandru Savulescu. Construit pentru a avea o destinatie publica - posta centrala, palatul are o arhitectura neo-clasica autoritara, specifica sediilor institutiilor publice din Romania din secolul al XIX-lea. Incepand din anul 1972, palatul este sediul Muzeului National de Istorie a Romaniei, aici fiind expus tezaurul Romaniei si o copie in marime natura a celebrului monument „Columna lui Traian” din Roma.

 

Palatul Cotroceni

Palatul Cotroceni este sediul Presedintiei Romaniei aflat pe Bulevardul Geniului. Domnitorul Serban Cantacuzino (1678 - 1688) a ridicat, intre 1679 - 1681, la vest de orasul Bucuresti, cea mai importanta ctitorie a sa, ansamblul Cotroceni. Daca de-a lungul vremii Cotrocenii au servit drept resedinta domneasca, din 1895, noul palat, ridicat sub conducerea lui Carol I, era destinat printului mostenitor Ferdinand de Hohenzollern-Sigmaringen. Dupa Marea Unire, palatul a cunoscut modificari si adaugiri, efectuate de arhitectul Grigore Cerchez. Printesa si, ulterior regina Maria a lasat la Cotroceni o amprenta inconfundabila, personalizare care poarta pecetea spiritului sau cu inclinatii artistice. O parte a palatului este deschisa vizitelor publicului din 27 decembrie 1991, cand a fost inaugurat Muzeul National Cotroceni.

Palatul Cantacuzino – Muzeul National George Enescu

Construit intre anii 1901 si 1903 de Gheorghe Grigore Cantacuzino, denumit ,,Nababul” (fost primar al Capitalei, prim ministru, sef al Partidului Conservator), ansamblul arhitectonic s-a realizat dupa proiectele arhitectului Ioan D. Berindei. Pentru decorarea cladirii, acesta si-a asigurat colaborarea unor apreciati artisti ai vremii. Picturile murale poarta semnaturile maestrilor G. D. Mirea, Nicolae Vermont, Costin Petrescu si Arthur Verona, sculpturile si ornamentatiile sculptate sunt opera lui Emil Wilhelm Becker, in timp ce iscusinta Casei Krieger din Paris poate fi admirata in decoratia interioara (tapiserii, candelabre, lampi, vitralii etc.). Astazi, Palatul Cantacuzino gazduieste Muzeul National "George Enescu".

Hanul lui Manuc

Unul dintre hanurile bucurestene care s-au bucurat de o faima deosebita in prima jumatate a secolului al XIX-lea este Hanul lui Manuc. Aceasta faima se datoreaza in cea mai mare masura lui Manuc Bei, un om bogat si puternic, care in 1806 ajunge in capitala Tarii Romanesti, si este fortat sa se stabileasca aici, motivul fiind razboiul ruso-turc. In a doua jumatate a aceluiasi an incepe constructia hanului, arhitectura sa fiind destul de inovativa, deoarece Manuc dorea ca hanul sau sa nu aiba alura de fortareata a celor din secolul al XVIII-lea.

Palatul Cretulescu

Palatul Cretulescu, cunoscut si ca Palatul Kretzulescu, este o cladire istorica amplasata langa Parcul Cismigiu din Bucuresti, sector 1, situat in partea dinspre strada Stirbei Voda a parcului. Incepand cu data de 21 septembrie si pana in prezent, Palatul Cretulescu adaposteste centrul European de Invatamant Superior al UNESCO din Bucuresti, UNESCO-CEPES, nu inainte de a fi renovat si readus la adevarata sa splendoare arhitecturala.

Palatul Cercului Militar National

Palatul Cercului Militar National este unul dintre cele mai vechi centre de cultura din Romania, o prestigioasa institutie centrala de cultura a Armatei, de imagine, reprezentare si protocol, declarata prin lege institutie de interes national.

Parcul Alexandru Ioan Cuza

Parcul Alexandru Ioan Cuza este un parc din Bucuresti, din sectorul 3, situat in perimetrul delimitat de strazile Camil Ressu, Liviu Rebreanu, Campia Libertatii, C-tin Brancusi, Baba Novac si Nicolae Grigorescu. Este locul de recreere pentru locuitorii cartierelor Titan, Dristor.

Parcul Drumul Taberei

Parcul Drumul Taberei sau Moghioros, cum era numit pe vremuri, este un parc din sectorul 6 al Bucurestiului, situat in inima cartierului Drumul Taberei, fiind marginit aproape integral de bulevardul cu acelasi nume. A fost amenajat in perioada comunista si are o suprafata de 30 ha.

Gradina Botanica „Dimitrie Brandza”

Gradina Botanica „Dimitrie Brandza” a Universitatii din Bucuresti, numita după fondatorul ei, Dimitrie Brandza, este situata in cartierul Cotroceni din Bucuresti si acopera o suprafata de 17,5 ha (inclusiv 4.000 m² de sere) si are peste 10.000 specii de plante.

1 2 3 Inainte

Localuri de Top

Determinate dupa numarul ghidurilor...

Restaurant New Safari : 1 Ghiduri
5 de catre 51 recenzii1
Restaurante 
# Array de catre Restaurante in Constanta

Restaurant Pinocchio : 1 Ghiduri
4.17 de catre 51 recenzii1
Restaurante 
# Array de catre Restaurante in Iasi

Restaurant Japonez Sushi Ya : 1 Ghiduri
4 de catre 51 recenzii1
Restaurant Japonez / Catering 
# Array de catre Restaurante in Timisoara

Restaurant Simba : 1 Ghiduri
5 de catre 51 recenzii1
Restaurante / Catering / Delivery 
# Array de catre Restaurante in Sibiu

Restaurant Chinez Beijing : 1 Ghiduri
5 de catre 51 recenzii1
Restaurant Chinez 
# Array de catre Restaurante in Sibiu

Liste de top din ultima saptamana

Dupa cum au fost votate de utilizatori...

Recenzii recente localuri

Hashtag PUB,Bucuresti

Bar/Pub Hashtag PUB
4 de catre 5 1 recenzii1
Bar-uri/Pub / Catering / Delivery
# 10 de catre 181 Bar/Pub in Bucuresti

Gallo Nero,Bucuresti

Restaurant Italian Gallo Nero
5 de catre 5 1 recenzii1
Restaurant Italian
# 4 de catre 72 Restaurant Italian in Bucuresti

REGINA PUB RESTAURANT DELIVERY,Bucuresti

Restaurant REGINA PUB RESTAURANT DELIVERY
1.67 de catre 5 1 recenzii1
Restaurante / Catering / Bar-uri/Pub
# 84 de catre 2716 Restaurant in Bucuresti

Star Kebab-gustul visului!,Bucuresti

Fast-Food Star Kebab-gustul visului!
5 de catre 5 1 recenzii1
Fast-Food
# 2 de catre 202 Fast-Food in Bucuresti

Buffet 35,Bucuresti

Restaurant Buffet 35
4.5 de catre 5 1 recenzii1
Restaurante / Bistro / Delivery
# 44 de catre 2716 Restaurant in Bucuresti

Gaseste-ti prietenii din oras, restaurante preferate, descopera localuri in zona ta, discounturi si oferte cu premii

Incepe acum
SugestiiTrimite Renunta