Dovlecei gratinati Reteta usoara si gustoasa de vara. Dovlecelul gratinat poate fi atat fel principal, cat si garnitura sau aperitiv.
Servire: 6 persoane
Timp de preparare:
Type: Pranz
Timp coacere:
Ingrediente:



Directii: Dovlecelul se taie in rondele groase de o jumatate de cm. Se pregateste aragazul si o cratita in care se pune apa. Se adauga sare si se lasa sa clocoteasca, apoi se pun rondelele de dovlecel si se fierb timp de 5 minute. Se bat cele 2 oua si se sfarama branza telemea. Dupa cele 5 minute de fierbere, se scurg bine dovleceii. Se pun ouale batute peste branza sfaramata. Se adauga smantana pentru gatit si jumatate din cantitatea de cascaval ras (100 gr.). Se condimenteaza cu putina sare (pentru ca branza este deja sarata) si piper macinat si se omogenizeaza. Cuptorul se incalzeste si se pregateste un vas termorezistent, care se unge cu cele 2 linguri cu ulei. Se distribuie uniform 3 linguri cu pesmet, inclusiv pe margini si se scutura bine vasul, astfel incat pesmetul sa se lipeasca de marginile tavii. Se aranjeaza rondelele de dovlecel, apoi se pun in strat uniform cele 3 linguri cu pesmet ramase. Se toarna amestecul de oua, branza, smantana si cascaval si se niveleaza uniform. Se scutura bine tava, iar deasupra se pun cele 100 gr. de cascaval ras ramase. Se introduce tava in cuptorul incalzit pentru aproximativ 30 de minute. Cand cascavalul este rumenit, se scoate vasul din cuptor. Se serveste cald, cu sos de usturoi.
Restaurant IRestaurant.ro - Cluj Napoca

Imagini Dovlecei gratinati


Restaurante si localuri recomandate pentru tine

Restaurant Cristal
Restaurant Restaurant Cristal Otopeni
1.5 de la 5
Calea Bucureștilor 255, Otopeni, - Bucuresti
Restaurante
Restaurant Rustic
Restaurant Restaurant Rustic Otopeni
1.5 de la 5
Calea Bucureștilor 255, Otopeni, - Bucuresti
Restaurante
Restaurant Potaissa
Restaurant Restaurant Potaissa Turda
1.5 de la 5
Piața Republicii, Turda, - Cluj
Restaurante

Ultimele Retete

Prăjitura MARIA

Prăjitura MARIA
1. Nuca cu curmalele se blenduiesc la vi

Pajitura cu malai

Pajitura cu malai
Intr-un vas de 3 l se pun laptele, untul

Papanasi muntenesti

Papanasi muntenesti
Intr-un mare bol se amesteca branza de v

Ardei umpluti

Ardei umpluti
Ardeii se spala si, folosind un cutit, s

Muschiulet de porc umplut

Muschiulet de porc umplut
Se taie ardeiul fasiute, iar cascavalul

Retete de top

Tochitura ardeleneasca : Tochitura ardeleneasca
Carnea se taie cuburi marisoare si

Ostropel de pui : Ostropel de pui
Puiul se taie in bucati si se pune

Ciorba de perisoare : Ciorba de perisoare
Orezul se lasa in apa sa se inmoaie

Fasole batuta (frecata) : Fasole batuta (frecata)
Pentru a gati in cel mai simplu mod

Gaseste-ti prietenii din oras, restaurante preferate, descopera localuri in zona ta, discounturi si oferte cu premii

Incepe acum
Sugestii



Trimite Renunta