Ciorba radauteana
Servire: 10 persoane
Timp de preparare: 30 min
Type: Pranz
Timp coacere: 90 min
Ingrediente:



Directii: Se spala bine bucatile de spate de pui si se pun la fiert in 4 litri de apa rece (in functie de cata ciorba doriti sa preparati). Daca doriti o ciorba mai consistenta, se poate prepara cu piept de pui, copane, ciocanele sau aripi de pui. Se lasa apa sa dea in clocot si se spumeaza de cate ori este necesar. Dupa ce nu se mai formeaza spuma, se adauga in oala legumele taiate in bucati mari. Se lasa sa fiarba la foc potrivit pana cand atat legumele cat si carnea sunt fierte. Patrunjelul se toaca marunt si se zdrobeste usturoiul. Dupa ce legumele si puiul sunt fierte, se scot impreuna din supa, folosind o spumiera. Acum depinde de dumneavoastra cum doriti sa procedati: tocati legumele marunt si le adaugati inapoi in supa sau le dati la o parte, folosindu-le pentru o alta reteta sau le aruncati. Depinde de gust. Legumele se toaca marunt dupa ce s-au racit si se scoate carnea de pe oase. Ciorba din oala se strecoara foarte bine si se pune din nou pe foc. Legumele si carnea maruntite se pun inapoi in zeama. Se da gust cu sare si piper. Se mai clocoteste cam 10 minute. Se pregateste liezonul : se bat galbenusurile, se amesteca cu smanatana si usturoiul. Amestecul se omogenizeaza foarte bine. Se opreste focul ciorbei si se lasa sa se raceasca pana ajunge aproape de temperatura camerei. Cand este calduta, se iau cateva polonice de zeama si se adauga peste liezon, amestecand foarte bine. Acest amestec se adauga in ciorba si se omogenizeaza. Se procedeaza in acest fel pentru a nu se branzi ciorba. Se adauga dupa gust otet. La final patrunjel verde proaspat. Se serveste calda cu ardei iute.
Restaurant IRestaurant.ro - Cluj Napoca

Imagini Ciorba radauteana


Restaurante si localuri recomandate pentru tine

Restaurant Cristal
Restaurant Restaurant Cristal Otopeni
1.5 de la 5
Calea Bucureștilor 255, Otopeni, - Bucuresti
Restaurante
Restaurant Rustic
Restaurant Restaurant Rustic Otopeni
1.5 de la 5
Calea Bucureștilor 255, Otopeni, - Bucuresti
Restaurante
Restaurant Potaissa
Restaurant Restaurant Potaissa Turda
1.5 de la 5
Piața Republicii, Turda, - Cluj
Restaurante

Ultimele Retete

Prăjitura MARIA

Prăjitura MARIA
1. Nuca cu curmalele se blenduiesc la vi

Pajitura cu malai

Pajitura cu malai
Intr-un vas de 3 l se pun laptele, untul

Papanasi muntenesti

Papanasi muntenesti
Intr-un mare bol se amesteca branza de v

Ardei umpluti

Ardei umpluti
Ardeii se spala si, folosind un cutit, s

Muschiulet de porc umplut

Muschiulet de porc umplut
Se taie ardeiul fasiute, iar cascavalul

Retete de top

Tochitura ardeleneasca : Tochitura ardeleneasca
Carnea se taie cuburi marisoare si

Ostropel de pui : Ostropel de pui
Puiul se taie in bucati si se pune

Ciorba de perisoare : Ciorba de perisoare
Orezul se lasa in apa sa se inmoaie

Fasole batuta (frecata) : Fasole batuta (frecata)
Pentru a gati in cel mai simplu mod

Gaseste-ti prietenii din oras, restaurante preferate, descopera localuri in zona ta, discounturi si oferte cu premii

Incepe acum
Sugestii



Trimite Renunta