Atractii din Bucuresti

Palatul Cotroceni

Palatul Cotroceni este sediul Presedintiei Romaniei aflat pe Bulevardul Geniului. Domnitorul Serban Cantacuzino (1678 - 1688) a ridicat, intre 1679 - 1681, la vest de orasul Bucuresti, cea mai importanta ctitorie a sa, ansamblul Cotroceni. Daca de-a lungul vremii Cotrocenii au servit drept resedinta domneasca, din 1895, noul palat, ridicat sub conducerea lui Carol I, era destinat printului mostenitor Ferdinand de Hohenzollern-Sigmaringen. Dupa Marea Unire, palatul a cunoscut modificari si adaugiri, efectuate de arhitectul Grigore Cerchez. Printesa si, ulterior regina Maria a lasat la Cotroceni o amprenta inconfundabila, personalizare care poarta pecetea spiritului sau cu inclinatii artistice. O parte a palatului este deschisa vizitelor publicului din 27 decembrie 1991, cand a fost inaugurat Muzeul National Cotroceni.

 

Palatul Cretulescu

Palatul Cretulescu, cunoscut si ca Palatul Kretzulescu, este o cladire istorica amplasata langa Parcul Cismigiu din Bucuresti, sector 1, situat in partea dinspre strada Stirbei Voda a parcului. Incepand cu data de 21 septembrie si pana in prezent, Palatul Cretulescu adaposteste centrul European de Invatamant Superior al UNESCO din Bucuresti, UNESCO-CEPES, nu inainte de a fi renovat si readus la adevarata sa splendoare arhitecturala.

 

Palatul de Justitie

Palatul de Justitie a fost construit intre anii 1890–1895 dupa planurile arhitectilor Albert Ballu si Ion Mincu, care a condus si lucrarile de constructie. Piatra de temelie a cladirii a fost pusa de regele Carol I al Romaniei personal, pe 7 octombrie 1890.

Palatul Parlamentului

Palatul Parlamentului este situat in centrul Bucurestiului, sectorul 5, si se desfasoara pe o suprafata de 330.000 m². Acest edificiu grandios reuneste stilul brancovenesc si influentele stilului renascentist, germanic si baroc si are aproximativ 1000 de incaperi, avand dimensiunile de 270 m pe 240 m, 86 m inaltime si 92 m sub pamant, are 9 nivele la suprafata si alte 9 subterane.

Palatul Postelor

Palatul Postelor este o clădire emblematica a Bucurestiului pe Calea Victoriei. Edificiul a fost construit intre anii 1894-1900, dupa planurile arhitectului Alexandru Savulescu. Construit pentru a avea o destinatie publica - posta centrala, palatul are o arhitectura neo-clasica autoritara, specifica sediilor institutiilor publice din Romania din secolul al XIX-lea. Incepand din anul 1972, palatul este sediul Muzeului National de Istorie a Romaniei, aici fiind expus tezaurul Romaniei si o copie in marime natura a celebrului monument „Columna lui Traian” din Roma.

Palatul Regal

Palatul Regal este o cladire monumentala din Bucuresti, situata pe Calea Victoriei. Fiind initial un centru al puterii monarhice in Romania, palatul si-a schimbat de-a lungul timpului destinatia, azi gazduind Muzeul National de Arta al Romaniei.

Palatul Senatului

Palatul Senatului (fostul sediu al Comitetului Central al PCR) este o constructie situata in Piata Revolutiei din Bucuresti. Palatul Senatului este una dintre cele mai importante cladiri administrative din Bucuresti, rolul sau pe scena politica a Romaniei fiind pe picior de egalitate cu Palatul Parlamentului, Palatul Cotroceni si Palatul Victoria. O referinta istorica interesanta la Palatul Senatului este ca acesta este cladirea de unde Nicolae Ceausescu si-a tinut ultimul discurs catre populatie in pragul Revolutiei din 1989.

Parcul Alexandru Ioan Cuza

Parcul Alexandru Ioan Cuza este un parc din Bucuresti, din sectorul 3, situat in perimetrul delimitat de strazile Camil Ressu, Liviu Rebreanu, Campia Libertatii, C-tin Brancusi, Baba Novac si Nicolae Grigorescu. Este locul de recreere pentru locuitorii cartierelor Titan, Dristor.

Parcul Carol

Parcul Carol, numit Parcul Libertatii intre anii 1948 si 1991, este amplastat in sectorul 4 al Bucurestiuliu, pe Dealul Filaretului. Parcul a fost amenajat intre anii 1900-1906 dupa planurile arhitectului Eduard Redont si a fost inaugurat in 1906 pentru a sarbatori 40 de ani de domnie a regelui Carol I.

Parcul Cismigiu

Gradina Cismigiu este cea mai veche gradina publica din Bucuresti si este asezata in centrul orasului, are o suprafata de circa 16 ha si este marginita de doua artere importante: bulevardul Regina Elisabeta si bulevardul Schitu Magureanu. Parcul Cismigiu este amenajat in genul parcurilor engleze si are 5 intrari, fiind clasat pe lista monumentelor istorice din Bucuresti.

Localuri de Top

Determinate dupa numarul ghidurilor...

Restaurant New Safari : 1 Ghiduri
5 de catre 51 recenzii1
Restaurante 
# Array de catre Restaurante in Constanta

Restaurant Pinocchio : 1 Ghiduri
4.17 de catre 51 recenzii1
Restaurante 
# Array de catre Restaurante in Iasi

Restaurant Japonez Sushi Ya : 1 Ghiduri
4 de catre 51 recenzii1
Restaurant Japonez / Catering 
# Array de catre Restaurante in Timisoara

Restaurant Simba : 1 Ghiduri
5 de catre 51 recenzii1
Restaurante / Catering / Delivery 
# Array de catre Restaurante in Sibiu

Restaurant Chinez Beijing : 1 Ghiduri
5 de catre 51 recenzii1
Restaurant Chinez 
# Array de catre Restaurante in Sibiu

Liste de top din ultima saptamana

Dupa cum au fost votate de utilizatori...

Recenzii recente localuri

Getido,Bucuresti

Fast-Food Getido
2.67 de catre 5 0 recenzii0
Fast-Food / Delivery
# 5 de catre 202 Fast-Food in Bucuresti

Dristor,Bucuresti

Restaurant Dristor
3 de catre 5 0 recenzii0
Restaurante / Catering / Delivery
# 82 de catre 2716 Restaurant in Bucuresti

Sabatini,Bucuresti

Pizzerie Sabatini
3 de catre 5 0 recenzii0
Pizzerii / Restaurante / Delivery
# 10 de catre 155 Pizzerie in Bucuresti

Hashtag PUB,Bucuresti

Bar/Pub Hashtag PUB
4 de catre 5 1 recenzii1
Bar-uri/Pub / Catering / Delivery
# 10 de catre 181 Bar/Pub in Bucuresti

Gallo Nero,Bucuresti

Restaurant Italian Gallo Nero
5 de catre 5 1 recenzii1
Restaurant Italian
# 4 de catre 72 Restaurant Italian in Bucuresti

Gaseste-ti prietenii din oras, restaurante preferate, descopera localuri in zona ta, discounturi si oferte cu premii

Incepe acum
Sugestii



Trimite Renunta